XV edycja konkursu “Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”


28 grudnia 2021 | Gospodarstwo Rybackie

XV edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” wraz wręczeniem nagród „Perła 2015” odbyła się 20 września 2015 r. w podczas POLAGRY FOOD Targów Smaki Regionów w Poznaniu.

I o to jest – Kulinarna Perła 2015!

Przedsiębiorstwo Produkcyjno – Handlowe Fisch-Net z Wojnowa zostało uhonorowane prestiżową, ogólnopolską nagrodą – statuetką “Perła 2015”. Jest to najwyższe w Polsce wyróżnienie, jakie może uzyskać produkt tradycyjny.

Poniżej przedstawimy laureatów tego konkursu:

LUBUSKIE:

  • Jolanta i Marek Szron za naturalnie mętny sok tłoczony
  • Lubuska Pętla Kulturalna, Adam Mocny za miód pitny trójniak pański,
  • PPH Fisch-Net za wojnowski leszcz i sandacz na kwaśno
  • Ignacy Żeglenia za miód akacjowy
  • Kinga Koziarska za pierś z gęsi macerowaną w białym winie, zapiekaną w liściach winnych z jabłkiem imbirowym (potrawa)

Organizatorem konkursu jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Więcej informacji na stronach:

www.produktyregionalne.pl

http://www.smaki-regionow.pl/pl/news/kulinarne_perly_2015_rozdane/

http://www.produktyregionalne.pl/nkd.php?body=article&name=perly-2015&lang=pl